מתכון לכדורי שוקולד מעולים שגם מבוגרים לא עומדים בפניהם

כל ילד בישראל, ואני ממש מתכוונת להכללה הזו- כל ילד בישראל הכין ואכל ואוהב כדורי שוקולד.
יש בזה משהו מאד ישראלי.
הפתי בר והשוקולית שהם המרכיבים העיקריים הם ממש טעם ילדותינו.
המתכון המנצח אחרי ניסיונות רבים ו7 ימים הולדת שונים,
הרי הוא לפניכם, עם תוספות וטיפים לתקתוק יעיל:

מצרכים:
ל20 כדורים גדולים, 25-27 כדורים קטנים

250 גרם ביסקוויטים פתי בר (אפשר גם 200)
100 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר
3 כפות גדולות של שוקולית
80 מ"ל חלב (שליש כוס ועוד 4-5 כפות)
60 גרם סוכר (שליש כוס )

קוקוס \ קקאו \ סוכריות לציפוי \ בוטנים טחונים \ שוקולד מומס לציפוי

זמן ההכנה 15-30 דקות תלוי כמה אתם מיומנים בלקבב
(שוב, תרגול בילדות, גם של קובות בוץ בחצר בגן, עלול להתגלות כיעיל בזמנים אלה)

טוחנים את הביסקוויטים: או ששמים את כולם בשקית ומועכים עם פטיש שניצלים או מערוך,
או שאפשר להשתמש במעבד מזון ולחסוך כמה דקות של חיפוש גושים בשקית.
שמים בקערה גדולה את הפירורים עם מעט חתיכות קטנות, שלא יהיה חלק מדי,
שיהיה תחושה של ביסקוויט פה ושם.
על הביסקוויטים מוסיפים את אבקת השוקולית והסוכר.

בנתיים שמים בקערה את החמאה והשוקולד וממסים אותם במיקרוגל בחימומים קצרים,
כלומר 30 שניות, להמתין ואז שוב 20 שניות אם צריך … לערבב טוב טוב ולתת לזה להצטנן מעט.

מוסיפים את החלב והסוכר לפתיבר והשוקולית, מערבבים קלות ומיד מוסיפים את השוקולד המומס בחמאה.

לערבב עם הכף מהשוליים את הכל עד שהעיסה אחידה ואין אבקה בכלל בקערה.

להכין את התבנית או הקופסה בה נרצה לאחסן את הכדורים,
דבר שימנע לכלוך ו100 שטיפות ידיים במהלך ההכנה,
ויקצר את כל התהליך לכדי תקתוק. אם משתמשים במנג'טים,
פתחו 20-25 מראש.

להכין צלוחית עמוקה עם קוקוס או סוכריות או 2 קערות.
כי למה לבחור כשאפשר גם וגם?

אני מקבבת 3-4 בינוניים ושמה ביחד בקערה, ואז מסובבת אותם והקוקוס נדבק מעצמו בקלילות- וישר למנג'ט בקופסא.
קופסא אחת לאורחים המבוגרים (קוקוס וקקאו) ואחת לילדים (סוכריות במלא צבעים).
בימי הולדת של הילדים שלי אני גם מגזימה ומצפה אותם בשוקולד חם, זיגוג של סוכריות או שוקולד לבן, מקל עם פפיון
והכדורים נחטפים בקצב מסחרר.
אפשר להתנסות בעוד ציפויים כמו בוטנים מרוסקים, קקאו, פיסטוק טחון דק ועוד…
עופו על זה…

לשמור בקירור עד שבוע.
בתאבון חמודים, ואל תשכחו להנות גם אתם מטעם הילדות הנהדר הזה.

המתכון הבא- חיתוכיות שיבולת שועל במגוון מילויים- כנסו כנסו שלא תפספסו


תגובות

תפריט נגישות