
תרבחו ותסעדו אבל בבית!
- 2020 ,15 אפריל
- מאת: sraya cohen
תגובות

כנראה שקונספט הבידוד לא הולך לחלוף בקרוב ואחרי שחגגנו את החג הפסח עם המשפחה הגרעינית אנחנו ממשיכים את הבידוד וחוגגים את המימונה ומה זה מימונה בלי מופלטות????
.
מרכיבים (40 מנות):
1 ק"ג קמח לבן מנופה
30 גרם שמרים טריים מפוררים
1 כף סוכר
1 כף מלח
כ-2 וחצי כוסות מים פושרים
2 כוסות שמן לטבילת כדורי הבצק
להגשה:
חמאה
דבש
איך מכינים מופלטות ?
מתחילים עם היבשים כמובן,
עם המלח, מעליו את הקמח ומעליהם את השמרים והסוכר. יוצקים פנימה את המים בהדרגה ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק יפה ואחיד. הוא מעט דביק, הז בסדר מייד השמן ייאסן את זה.
מחלקים את הבצק לכדורים בגודל כדור פינג פונג, טובלים כל אחד בשמן ומניחים על מגש או תבנית למנוחה של 15 דקות.
אני אוהבת לשים אותם לכמה דקות בתוך השמן ככה הם יוצאים מושלמים ולא נקרעים לי בפתיחת הבצק.
על משטח משומן פותחים כדור ראשון עם הידיים לעלה בצק דק ככל האפשר.
מניחים על מחבת חמה ובינתיים פותחים כדור בצק נוסף.
הופכים את המופלטה הראשונה אחרי בערך 2 דקות, מניחים מעליה את המופלטה החדשה שפתחנו ושוב הופכים ושוב מניחים מופלטה חדשה. ממשיכים ככה. כל 10 מופלטות מתחילים ערימה חדשה.
המנוסות יודעות להעמיד לידן מישהו תקתקן שיימרח את החמאה והדבש (תראו להם פעם ראשונה אם הם חדשים חחח)
על הצד השחום של כל מופלטה מורחים חמאה ודבש, מגלגלים. ומגישים.
תרבחו ותסעדו
חג שמח
ובתאבון
צילום: לידור ורסנו