
הועדה המחוזית אימצה את עיקרי השגותיה של עיריית ראשל"צ לתוואי הרכבת הקלה
- 2018 ,21 אוגוסט
- מאת: sraya cohen
תגובות

חדשות טובות לתושבי העיר
הועדה הדנה בתוואי הקו החום של הרכבת הקלה ובהתאם להשגות העירייה, פרסמה שורה של המלצות * שינוי התוואי ברחוב כורש לכיוון הים * שינוי התוואי במתחם האלף כך שיהיו קרובים יותר לשטחים הציבוריים * שינוי התוואי מרחוב הכרמל לרחוב אחד העם ורוטשילד ועוד * וגם: הארכת הקו לשכונות החדשות עד לבית החולים אסף הרופא ומענה לשכונות החדשות במזרח העיר
מתי בפעם האחרונה הקשבת לגוף שלך?
לפרטים נוספים לחצו על התמונה
הועדה המחוזית לתכנון ובנייה במחוז במרכז דנה השבוע בהשגות שהגישה עיריית ראשון לציון בדבר תוואי הרכבת הקלה שתחצה את ראשון לציון וקיבלה אותן.
בשבועות האחרונים מקיימת העירייה מפגשי תושבים על מנת ליידע את הציבור בדבר תכנית הקו החום של הרכבת הקלה לעדכן בדבר השגות העירייה ולשמוע הערות על מנת שהתוואי ייתן את המענה הטוב ביותר לעיר ולתושביה.
במקביל דנה הועדה המחוזית בתכנית ובהשגות העירייה ופרסמה שורת המלצות לות"ל (ועדה לתשתיות לאומיות) שבהן קיבלה את עיקרי השגותיה העירייה. כך למשל ביקשה העירייה לשנות את תוואי הקו החום בשלושה מוקדים בעיר. העירייה ביקשה שהתוואי לא יעבור ברחוב כורש במערב העיר אלא דרך מגרש החנייה בחוף הים.
בקרוב קורס רייקי1+2 בהנחיית ד"ר איציק שדה
לפרטים נוספים והרשמה לחצו על התמונה
הועדה אימצה את הבקשה והמליצה לבחון את חלופת ראשון לציון. במתחם האלף הסמוך, ביקשה העירייה שהתוואי המתוכנן יהיה בסמוך לשטחים הציבוריים ואזורי התעסוקה והארנה. גם בעניין זה הועדה קיבלה את ההשגה הזו של העירייה ואף ציינה שמרחקי ההליכה בתוכנית צריכים לתאום את מרחקי ההליכה שיהיו בפועל ולא בקו אווירי כפי שהוצג על ידי נת"ע. גם למרכז העיר יש בשורה, העירייה טענה כי תוואי הקו ברחוב הכרמל עשוי למנוע את מעבר כלי הרכב ברחוב הכרמל יפגע קשות במערך התחבורה במרכז העיר יש הועדה קיבלה את הטענה והמליצה לבחון את חלופת העירייה להעברת התוואי לרחוב רוטשילד.
על פי התוכנית המקורית, הקמת הדיפו, מרכז תחזוקה ותפעול של הרכבת, צפוי היה להיות סמוך מאוד לשכונות המגורים ואזורי התעסוקה. העירייה ביקשה להרחיקו דרומה על מנת לאפשר פיתוח עירוני ראוי בשטח זה . במקרה זה, הועדה המליצה על הגשת תוכנית מתארית נפרדת לדיפו.
בשורה משמעותית מאוד שהתקבלה במסגרת הדיון היא הארכת הקו לשכונות החדשות ואף עד לבית החולים אסף הרופא. הועדה המליצה לקבל את עמדת עיריית ראשון לציון שכן יש לתת מענה תחבורתי לתנופת הפיתוח במזרח העיר, הן במגורים והן בתעסוקה. הועדה רואה בהארכת הקו עד לבית החולים אסף הרופא כחיבור מתבקש של תושבי ראשון לציון לבית החולים הקרוב ביותר אליהם. במהלך הדיון עלו נושאים נוספים כמו החשיבות בחיבור תוואי הרכבת למערכות תחבורה ציבוריות משלימות כמו תחנות רכבת, אוטובוסים, חניוני חנה וסע ועוד.
כמו כן, גובש נספח עקרונות ליצירת תנאים אופטימאליים ברחוב, למשל הקמת רציפות עצים לאורך המדרכה למתן צל למשתמשי הרכבת בתחנות, התייחסות למקומות חנייה לאופניים, מעבר רגלי נוח בין רציפי התחנה, חנייה מוסדרת משני קצוות הרציף ועוד.
כזכור, אורך תוואי הקו החום מגיע לכ-30 קילומטרים, והוא כולל 44 תחנות. הוא חלק מרשת מטרופולינית בגוש דן, הכוללת גם את הקו האדום, הירוק והסגול. הרשת המטרופולינית מבוססת על מעברים בין קווי הסעות ההמונים וקווי הרכבת הפרברים, כדי ליצור ניידות אזורית בכל מטרופולין תל אביב. חברת נת"ע (נתיבי ישראל) מעריכה כי הקו ישמש כ-124 אלף איש ביום ולמעלה מ-17 אלף איש בשעת השיא בבוקר. הקו החום אשר יתחבר לקו האדום של הרכבת הקלה ולמעשה לכל גוש דן, כך שהוא צפוי לשנות לגמרי את פני התחבורה בעיר ולשפר דרמטית את איכות חיי התושבים. כזכור, ראשון לציון היא הרשות היחידה בישראל שביקשה וקיבלה ממשרד התחבורה אור ירוק לקחת את המושכות לידיה לקידום התכנון המפורט והביצוע של הקו. בעירייה מעריכים שמהלך זה צפוי לזרז משמעותית את לוח הזמנים. ההערכה היא שעלות הקמת הקו נאמדת בכ-10 מיליארד ₪. לצורך הקמת הקו, עיריית ראשון לציון תקים תאגיד עירוני בשליטת העירייה ובו יהיו חברות הרשויות אשר הקו עובר בשטחן: רמלה, לוד ובאר יעקב.
הדמיית הקו החום ברוטשילד- קרדיט: משרד מנעד