השירות הווטרינרי השמיד טון וחצי בשר

השירות הווטרינרי השמיד טון וחצי בשר

שהובלו בטמפרטורה גבוהה בהרבה מהמותר

 

מוצרים כמו נקניקים, נקניקיות, פסטרמות ועוד נתפסו ברכב שהוביל את המוצרים לאחד מחנויות המזון בעיר * בשירות הווטרינרי העירוני מזהירים כי קיימת סכנה גדולה בצריכת מוצרי מזון מן החי שלא הובלו ולא אוחסנו בטמפרטורה מתאימה מרגע הייצור עד לצריכה, במיוחד בתקופת הקיץ

 

לא די בטמפרטורה הגבוהה בחודשי הקיץ, מתברר שיש מובילי בשר שלא מקפידים גם על טמפרטורה מבוקרת בהובלת בשר. כך היה בשבוע שעבר, עת בדקו אנשי השירות הווטרינרי רכב הובלת בשר. על פי ההוראות, יש להוביל בשר בקירור ובטמפרטורה מתאימה. ובכן, לא כך היה עם הרכב שהגיע לבדיקה. רופאה בשרות הווטרינרי, ד"ר דיאנה זילברמן, האמונה על תחנת בדיקות המשנה בראשון לציון, בדקה עם פקח המזון, בנימין דהרי, את הטמפרטורה בכל אחת מאריזות הקרטון שהיו ברכב במשקל של כשלושה טונות של נקניקים, נקניקיות, פסטרמות ועוד. מבדיקה שנעשתה, נמצא כי בכחצי מהאריזות, נמצאו מוצרים בהם הטמפרטורה הייתה גבוהה פי שניים ואף פי שלושה מהתקן. על פי הנוהל, הבשר שנמצא בו טמפרטורה גבוהה, הוצא והושמד.

אירוע זה מצטרף לאירוע קודם בתחילת החודש, במהלכו נבדק רכב המוביל בעלי כנף ממשחטה ידועה בארץ. בעופות המובלים בארגז הקירור נמדדה טמפרטורה גבוהה עד פי ארבעה מהתקן. מבדיקה שנעשתה, נראה כי הדבר נבע מתקלה ביחידת הקירור. בשר העופות במשקל שני טונות שהובלו בארגז הקיבול, הושמדו.

בשירות הווטרינרי העירוני מזהירים כי קיימת סכנה גדולה בצריכת מוצרי מזון מן החי שלא הובלו ולא אוחסנו בטמפרטורה מתאימה מרגע הייצור עד לצריכה, במיוחד בתקופת הקיץ החמה.

צריכת מזון שלא טופל והובל בטמפרטורה מבוקרת עלולה לגרום לתחלואה ולסכן את בריאות הצרכנים.

בשרות הווטרינרי בראשון לציון מתבצעות "בדיקות המשנה" (טרם שווק), במהלכן נבדקים רכבים המשווקים למזון מן החי לפני הספקתם לשווקים. מטרת הבדיקה לוודא כי מקור המוצרים במפעלים ובתי קירור בעלי רישיון יצרן בתוקף, לאתר תקלות באופן ההובלה, בסימון המוצרים וכו'.

בדיקה זו מאפשרת לרופאי השירות הווטרינרי שליטה ובקרה בנושא מוצרי הבשר הנמכרים בעיר. כמו כן נקודות המכירה נבדקות באופן שוטף על ידי רופאי השירות הווטרינרי והנתונים מוצלבים עם נתוני בדיקת טרם השיווק.

מנהל השירות הווטרינרי העירוני, ד"ר יהונתן אבן צור, מוסיף כי העירייה לא מסתפקת רק בביצוע בדיקות ואכיפה אל מול בעלי עסקים, אלא מקיימת גם מפגשי הדרכה שנתיים לגבי תברואת מזון בטוחה המוצעים בחינם בעבור כל בעלי העסק שעסקם נוגע במזון מהחי.

 

צילום: עיריית ראשון לציון


תגובות

תפריט נגישות