
חברות סטארט-אפ נכנסות לרחוב רוטשילד
- 2016 ,12 אוגוסט
- מאת: sraya cohen
תגובות

חברות סטארט-אפ נכנסות לרחוב רוטשילד
חברות הסטארט אפ הצומחות שאירחה עיריית ראשון לציון בחממה במערב העיר מתרחבות וזוכות לבית חם במרכז העיר *
בכוונת העירייה להסב מבנים נוספים המיועדים לשימור במרכז העיר לטובת חברות סטרט-אפ *
הדיירות הראשונות הן חברות Paybox ו- Valooto שחנכה השבוע את משרדיה ברוטשילד
למגמת ההתחדשות העוברת בשנים האחרונות על רחוב רוטשילד, הכוללת פתיחה של ברים ומסעדות, אפשר היום גם להוסיף חברות סטרט-אפ. השבוע נערכה חנוכת בית לחברת הסטרט-אפ Valooto, שעברה למשכנה החדש: בית קנר, רוטשילד 7.
חברת Valooto החלה את דרכה בחממה העירונית RishonStartUp, המנוהלת על ידי פיתוח עסקי וקידום יזמות בעירייה, בראשותה של מרינה רדלינגר, יחד עם יזמת ההייטק ילידת העיר, חלי בן-נון. בחממה קיבלו היזמים, אייל אלבחרי ואלון לובין, מקום לעבוד בו 24/7, ליווי של מנטורים מובילים בתעשיית ההייטק בארץ, ליווי של משרדי עורכי דין ורואי חשבון מהמובילים בארץ, וגם חדר ישיבות וקפה.
אייל אלבחרי, מנכ"ל החברה: "אבן הדרך הראשונה שלנו כחברה הייתה RishonStartUp. היתה לנו קומה לעבוד בה ומנטורים. יכולנו לגייס עוד עובדים ושותפים, לעבוד עד 4 לפנות בוקר ולחזור בשמונה בבוקר ולהמשיך לעבוד. זה בעצם המקום שאיפשר לנו להקים את החברה". היזמים שהו בחממה כשמונה חודשים, שבמהלכם הכירו את חיים קופנס, אחד המנטורים, יזם הייטק, שותף בקרן ההון סיכון JVP ותושב ראשון לציון. קופנס זיהה את הפוטנציאל ומשך את היזמים לאקסלרטור של JVP בירושלים.
לאחר שהתבססו, זכו להשקעה מקרן JVP והחלו למכור את המוצר שלהם, חיפשו היזמים משרדים לחברה. רדלינגר שימרה את הקשר עם היזמים בתקופה שהיו בירושלים והדגישה בפניהם כי כשיסיימו את ההתחייבות בירושלים, ידאגו להם בראשון לציון. באותה תקופה התפנה בית קנר, בית לשימור ברחוב רוטשילד, ששימש עד לאותה תקופה כגלריה עירונית. רדלינגר זיהתה את ההזדמנות והציעה ליזמים להתמקם שם.
אלבחרי: "שמחנו מאוד לחזור לראשון לציון וידענו שיש פה מי שיקבל אותנו בזרועות פתוחות. אנחנו נהנים מאוד להיות במרכז החי והתוסס של העיר, אנחנו מחוברים פה לעסקים המקומיים ומאוד גאים להיות סטרט אפ ייחודי עם אופי אחר, שבחר לא ללכת אחרי העדר לרוטשילד בתל אביב אלא לרוטשילד בראשון לציון". כיום מונה החברה 20 עובדים ובקרוב הם צפויים לגדול ל-25 עובדים. אלבחרי מציין כי בכל פעם שהחברה מגייסת עובדים יש היענות אדירה מהאזור.
חברת Valooto היא לא החברה היחידה שהמשיכה בעיר. גם חברת Paybox שהחלה בחממה הראשונית התמקמה בעיר, בהמשכו המערבי של רחוב רוטשילד, במבנה עירוני ששימש בעבר מרכז מכירות של חברת בנייה בקריית הלאום.
בכוונת העירייה להסב מבנים נוספים המיועדים לשימור במרכז העיר לטובת חברות סטרט-אפ. כבר היום מתכננת העירייה שיפוץ בבניינים בבעלותה, כגון, רוטשילד 23 ובית מאירוביץ הנמצא במדרחוב רוטשילד, שכעת אינם מאוכלסים.
ראש עיריית ראשון לציון, דב צור, בירך את יזמי החברה ואת העובדים ואמר כי אחת מהמטרות המרכזיות של העיר היא למשוך חברות הייטק, וזו אחת הסיבות שהקמנו את חממת RishonStartUp. אנחנו מאוד גאים ושמחים על ההצלחה של החברות שהתחילו אצלנו, ואנחנו בעיקר שמחים שהם בוחרים לחזור לעיר ולצמוח כאן. צור הוסיף כי אין מקום טבעי יותר לחברות אלו מרחוב רוטשילד, לב ליבה של העיר ההולך ומתחדש בימים אלו, המכניס רוח חדשה ללב העיר.
מנהלת פיתוח עסקי וקידום יזמות בעירייה, מרינה רדלינגר, ציינה כי Valooto היא גאווה גדולה והם לא לבד.RishonStartUp הצמיח כבר 5 חברות סטרט-אפ, הוא כיום מלא עד אפס מקום וישנם יזמים שממתינים ברשימת המתנה. רדלינגר: "השאיפה שלנו היא למצוא חללים בעיר לכל החברות שצומחות אצלנו, להשאיר את הכשרונות הללו בעיר ולפתח תעשיית סטרט-אפ משמעותית".
חיים קופנס, יזם הייטק, שותף בקרן JVP ותושב העיר, אשר מלווה את החברה מתחילת דרכה אמר כי הייטק מסתדר מצוין בלב סביבה עירונית, "יזמים לא רוצים להיות באזור תעשייה, הם רוצים את החיים, הם רוצים לשאוב ולקבל השראה ממה שקורה סביבם. כל השינוי של רחוב רוטשילד, שהפך להיות רחוב חי, צעיר ותוסס מתאים מצוין לחברות סטרט-אפ צעירות".
צילום: עידן גרוס