יום העצמאות בראשון לציון

חי כיף בחינם לתושבי העיר וכניסה חופשית למוזיאון ראשון לציון



להזמנות לחץ על התמונה


אחרי חגיגות ערב יום העצמאות בראשון לציון, יש מה לעשות בעיר גם ביום. לראשונה, החי כיף ייפתח חינם לתושבי העיר ב-2.5.17, בין השעות 10:00 ל-14:00, בכפוף להצגת תעודת זהות וספח. יש לקחת בחשבון שהתפוסה במקום מוגבלת ויכולה להכיל עד 3000 מבקרים בעת ובעונה אחת.

בחי-כיף מדגישים בפני הקהל כי הגן ייפתח במתכונת מקוצרת וכי כדאי להקדים ולהגיע.

מחזיקת תיק התרבות, חברת המעצה קרן דנה ג'דה, שיזמה את המהלך, אמרה: יום העצמאות הנו יום חג לכל מדינת ישראל, תושבי העיר יוצאים בהמוניהם לחגיגות המתקיימות בערב החג בעיר. השנה נמשיך את החגיגות גם יום למחרת בחי כייף העירוני שייפתח חינם עבור תושבי העיר. אני גאה שיש בארבע השנים האחרונות מענה גם לקטנטנים, ברוב האירועים שמתקיימים בעיר ואני מודה לראש העירייה דב צור על שיתוף פעולה ושקיבל בברכה את הצעתי ולחברה העירונית על כלל הפעילויות. חג שמח" .

 

כניסה חופשית גם במוזיאון

ביום העצמאות תתקיים במוזיאון ראשון לציון חוויה מעצימה ומאתגרת לכל המשפחה ברוח החג ובהשראת ההקשר ההיסטורי של העיר ראשון לציון לדגל ישראל ולהמנון. בין השעות :10:00-14:00 יתקיימו במוזיאון פעילויות חווייתיות ומאתגרות ביניהן : גלישה באומגה מעל בתי המושבה ההיסטוריים. טיפוס מאילת ועד מטולה על גבי קיר טיפוס, מעבר על גבי גשר חבלים בין בתי המושבה וחצרותיה, סדנאות יצירה ברוח החג, משחקים מאתגרים, סיורים במוזיאון  ועוד.

בעיר ראשון לציון נוצר והונף לראשונה דגל הלאום וכמו כן, נולד בו ההמנון הלאומי "התקווה". הדגל, דגל כחול לבן עם מגן דוד, נוצר לכבוד חגיגת שלוש שנים למושבה שנחגגה בשנת 1885. את הדגל יצרו בני ראשון לציון ישראל בלקינד ופאני מאירוביץ'.

המנון "התקוה" נולד בראשון-לציון בשנת 1887. כאן התאים האיכר שמואל כהן את המנגינה למילותיו של נפתלי הרץ אימבר וכאן נכתבו השורות הציוניות: "התקוה בת שנות אלפיים/ להיות עם חופשי בארצנו / ארץ ציון וירושלים." ומכאן פרש השיר כנפיים והגיע אל לב העם היהודי באשר הוא.

בנוסף לאירועים אלו, בשעה 12:00, יתקיים טקס הנפת הדגל בחצר המוזאון על ידי צאצאי יוצרי הדגל כמחווה לארוע הנפת הדגל ההיסטורי שהתקיים בשנת 1885.

מוזאון ראשון לציון מציג את תולדותיה של ראשון לציון ,שהוקמה בשנת  1882 ותרמה תרומה עצומה לעיצוב התרבות הישראלית.

 כרדיט צילום: אבי קקון



תגובות

תפריט נגישות